polecany producent mięsa z kurczaka

Mięso i przetwory drobiowe

Zakłady ubojowe w Augustowie oraz Golczewie  wykorzystują w uboju kurczęta wyłącznie z produkcji własnej oraz ferm powiązanych kontraktami długoterminowymi. Do żywienia drobiu używane są polskie zboża o wysokich walorach żywieniowych i jakościowych.

producent pisklaków

Jaja i pisklęta

Zakład Wylęgu Drobiu w Rosinie produkuje pisklęta zgodnie z normami Unii Europejskiej. Zdolność produkcyjna zakładu to 750.000 piskląt tygodniowo. W głównej mierze pisklęta przeznaczone są do ferm wchodzących w skład IKO Kompania Drobiarska, a także sprzedawane są do niezależnych ferm.

pasza dla kurcząt - producent

Pasze

Wytwórnia Pasz IKO została zmodernizowana w 2010 roku. Do modernizacji użyto nowoczesnych urządzeń produkcji holenderskiej. Zakład posiada dwie oddzielne linie produkcyjne, na których równolegle produkowane są wysokiej jakości pasze dla brojlerów i stad reprodukcyjnych.

Dbamy o wysoką jakość mięsa drobiowego

Spółka kładzie nacisk na wysoką jakość mięsa drobiowego. Do karmienia drobiu używane są polskie zboża o wysokich walorach żywieniowych i jakościowych.

Komponenty stosowane w produkcji pasz spełniają wysokie wymagania sanitarne, żywieniowe i ekologiczne.

wytwórnia pasz dla drobiu Wytwórnia Pasz w Stargardzie Szczecińskim

zakład wylęgu drobiu Zakład Wylęgu Drobiu w Rosinie

zakłady drobiarksie Zakłady Drobiarskie w Augustowie i Wiktorowie

Jednym z naszych największych atutów jest fakt, że działamy jako pełna integracja produkcji począwszy od wylęgu piskląt, poprzez produkcję pasz sypkich i granulowanych, hodowlę stad reprodukcyjnych oraz kurcząt brojlerów, ubój brojlerów, ich rozbiór i przetwórstwo, aż po dystrybucję.
Naszym silnym atutem jest pełna integracja produkcji
począwszy od wylęgu drobiu, poprzez produkcję pasz, hodowlę brojlerów i stad zarodowych, ubój brojlerów, ich rozbiór i przetwórstwo - aż po dystrybucję gotowych produktów.
Produkcja odbywa się pod stałym nadzorem weterynaryjnym i jakościowym, a pełna integracja poszczególnych etapów produkcji, począwszy od jaja, poprzez produkcję paszy i hodowlę, na nowoczesnym procesie ubojowym skończywszy, pozwala na stałą kontrolę procesu wytwarzania mięsa.

Wybitne walory smakowe

Naszym celem jest produkcja i sprzedaż wysokiej jakości mięsa drobiowego oraz przetworów o wybitnych walorach smakowych.

Wszystkie zakłady wchodzące w skład Kompanii są ściśle nadzorowane przez służby weterynaryjne a wewnętrzny, w pełni zintegrowany system nadzoru produkcji gwarantuje pełną identyfikację surowca i produktu.

Miesięcznie produkujemy około 4,5 tysiąca ton mięsa, 7,0 tysięcy ton paszy oraz 2 miliony piskląt. Nasze produkty od wielu lat rozpoznawane są na rynkach Europy, Afryki i Azji. Współpracujemy z wiodącymi sieciami handlowymi zajmującymi się rynkiem detalicznym, hurtowym oraz gastronomicznym.

Naszym klientom proponujemy również szeroką gamę produktów do pieczenia, smażenia i grillowania oraz bogatą ofertę przetworów drobiowych.

producent najlepsze mięso drobiowe

Mięso z kurczaka

Rolada z uda kurczaka

Produkty schłodzone

Szaszłyk z kurczaka z cukinią

Produkty z kurczaka na grill

Chów bez antybiotyków

Konsorcjum w składzie: IKO Kompania Drobiarska Sp. z o.o. oraz Farm-IKO Sp. z o.o. uzyskało wsparcie finansowe z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego na projekt „Opracowanie innowacyjnego procesu wytwarzania mięsa drobiowego w skali przemysłowej, w warunkach pełnej integracji drobiarskiej bez wykorzystania antybiotyków na każdym etapie chowu”

Celem projektu jest eliminacja wykorzystania antybiotyków z chowu kurcząt brojlerów w skali przemysłowej i w warunkach pełnej integracji produkcji, począwszy od wylęgu drobiu, poprzez produkcję pasz, chów i ubój kurcząt, przetwórstwo mięsa oraz dystrybucję gotowych produktów. Jednym z podstawowych założeń projektu jest zwiększenie oraz utrzymanie wysokiej zdrowotności stad w całym procesie eliminacji antybiotyków.